SoundBack

SoundBack 1.1.0

Makkelijker navigeren voor slechtzienden met geluiden

VOOR

  • Verschillende geluiden

TEGEN

  • Geluiden niet aanpasbaar

Goed
7

SoundBack is een gratis app voor Android die standaard handelingen -zoals het openen of sluiten van een applicatie- voorziet van bepaalde geluiden. Dit geeft mensen met visuele beperkingen een houvast tijdens het navigeren op een smartphone.

Om SoundBack in te schakelen, ga je naar het kopje Toegankelijkheid (Engels: Accessibility) in het instellingenmenu van je phone. Hierna is de uitvoer van allerlei taken vergezeld door een geluidje. De klank verschilt per handeling: je hoort bijvoorbeeld een ander geluid bij het openen van een app dan bij het versturen van een e-mail.

Helaas bevat SoundBack geen optiemenu. Het is dan ook niet mogelijk de tonen aan te passen naar smaak en je leert ze enkel kennen door ervaring.

Ben je blind of slechtziend, dan helpt SoundBack voor Android bij navigatie door geluiden toe te voegen aan je handelingen. Hoewel de klanken niet naar wens zijn in te stellen, is de app toch een nuttig hulpmiddel. Tip: de applicaties TalkBack en KickBack, van dezelfde makers als SoundBack, zorgen er respectievelijk voor dat je toestel praat en vibreert.

SoundBack

Download

SoundBack 1.1.0

Beoordelingen about SoundBack